Публикувана от Виолета Матева на 30 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 3 готови блата 400 мл прясно мляко 1 крем оле шоколад без варене 1 ч ч прясно мляко, подсладено с 2 с л захар за сиропиране 400 мл течна сл. сметна, разбита с 3 с л пудра захар половин бурканче сладко от боровинки шепа орехи и смлени кафяви бисквити за декорация разтопен шоколад за украса захарни перлички 2 банана, нарязани на кръгчета кокосови стърготини за поръсване |
Разбива се с миксер студеното прясно мляко с шоколадовия крем. В друга купа разбиваме сл. сметна с пудра захар. Смесваме шоколадовия крем със сметната, като заделяме част от сметната за украса. В голяма чиния нареждаме един готов блат и с четка леко сиропираме. Намазваме със сладко от боровинки, отгоре нареждаме кръгчета банан и шоколадовия крем. Следва втория блат, сиропиран, сладко, банани и крем. Завършваме с третия блат, а цялата торта се измазва с крема. Оставя се на хладно да стегне. Смесваме смлени орехи и бисквити, с тази смес посипваме страните на тортата. Разтопения шоколад поставете във фунийка от хартия за печене, отрязва се връхчето и рисуваме панделка, а вътрешната страна запълваме с част от бяла сметана. Отгоре се украсява с цветни перлички. Другата част от бялата сметана разбъркваме с малко зелена сладкарска боя, пълним в пош и украсяваме тортата. За снежен ефект поръсваме кокосови стърготини. ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА ! |