Публикувана от Василена Баева на 27 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 500 гр.боб 3 моркова 2 чушки 50 мл. доматено пюре джоджен сол 1 по-голяма глава лук червен пипер |
Фасулът се накисва от вечерта. Слага се да ври на умерен огън. Първата вода се изхвърля. Налива се топла вода и се слага малко олио. Чушките, морковите, джоджена се слагат по средата на готвенето. Когато бобът почти падне на дъното на тенджерата се слагат лука, солта и доматите. Прави се запръжка: Загрява се олио, слага се брашно 2 с.л., като олиото трябва да се дръпне от котлона, бърка се докато стане светло кафяво, прибавя се червения пипер. Тази смес се сипва към фасула внимателно и се разбърква. Тенджерата се слага отново на котлона да поври за 5-6 мин. Да ви е сладко! |