Публикувана от Анелия Терзиева на 31 Октомври 2011
Необходими продукти 2 тиквички 4 зелени чушки За плънката: 2 чаени чаши ориз 1 морков 300 гр. пилешко филе 2 суп.лъжици доматено пюре чубрица сол черен пипер джоджен червен пипер олио за запържване За соса: 1 кофичка кисело мляко 25 гр. краве масло 3 суп. лъжици брашно сол черен пипер | |
Запържваме пилешкото месо и моркова, които сме нарязали на ситно. Добавяме ориза, доматеното пюре, размито в малко вода и подправките. Добавяме още вода, около 1 чаена чаша. Оставаме сместа да къкри на котлона, докато оризът поеме течноста. С готовата смес пълним тиквичките, нарязани и почистени като лодки и чушките, които сме почистили предварително. Печем, като в тавата поставяме малко вода. Сосът приготвяме, като брашното размиваме в малко вода и го смесваме с киселото мляко. Добавяме 1 чаена чаша вода и слагаме сместа да кипне на котлона. След като това стане, добавяме сол и черен пипер на вкус. Махаме соса от котлона и добавяме маслото. Някои от съставките могат да се заместят с други, за да стане например ястие, подходящо за Коледните пости. |