www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 24 Декември 2014

Шоколадови гризби с пълнеж от крем Нутела

Необходими продукти
400 гр. брашно
160 гр. масло
150 гр. пудра захар /може и кристална/
2 яйца
50 гр. горчиво какао*
1 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
капки есенция ром

пълнеж:
150 гр. крем Нутела / или друг шоколадов крем

От посочените продукти се замесва гладко маслено тесто, което се увива в кухненски найлон и се слага в хладилник за около час да се стегне. Охладеното тесто се разделя на две части, всяка от които се разточва /с помощта на брашно/ на тънка кора. С помощта на кръгла формичка върху едната се очертават леко кръгчета и в средата на всяко се слага по лъжичка от крема. Покрива се с другата кора и с формичка отгоре се изрязват бисквитките. Редят се в тавичка покрита с хартия за печене и се изпичат в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.

*Аз сложих 30 гр. какао на д-р Йоткер.


По идея от zahorataipizite.blogspot.com/2014/02/blog-post_14.html