www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 23 Декември 2014

Сладки фунийки с крем

Необходими продукти
2 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1 п амонячна сода
12 олио
1 ванилия
брашно за средно меко тесто

за крема:
1 л прясно мляко
2 пакета пудинг ванилия с варене
1 с л масло
1 к ч захар
100 мл сл сметана
шоколадови пръчици
захарни звездички за украса

Това е за половин доза

Разбиват се яйцата със захарта, добавяме киселото мляко, олиото, ванилията, амонячната сода и с брашното замесваме тесто. Разделя се на две топчета. Всяко се разточва на кора 0,5 мм и се нарязва на ленти 2 см.

Вземат се формички за фунийки, намазват се с олио и се навива по една лента като се почне от върха надолу. Нареждат се в намаслена тава. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изваждат се и освобождаваме от формите.

Приготвя се крема. Загряваме прясното мляко със захарта. Пудингите се разбъркват с малка част от млякото и сипваме във врящото мляко на слаб огън. Разбърква се и щом сгъсти снемаме от котлона. Добавя се лъжица масло.

В друг съд разбиваме сметаната с 2 с л пудра захар. Щом крема се охлади прибавям сметната и разбърквам. В найлоново пликче сипваме с лъжица от крема. Отрязва се връхчето и пълним фунийките, по-лесно е. Отгоре посипваме с шоколадови пръчици и звездички. Нареждат се вертикално в купа, да не изтича крема и така се оставят за 24 часа. После нареждаме в чиния и поднасяме ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !