Публикувана от Виолета Матева на 23 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 500 г свинско месо 1 праз 1 глава лук 1 морков 150 г гъби 200 г тиква 1 ч ч домати от консерва 100 г готварска сметна 1 к л къри сол червен пипер босилек магданоз 2 с л брашно 1 ч ч вода |
Месото се нарязва на хапки и се запържва в горещо олио. Добавят се ситно нарязания праз, лука и моркова, нарязан на кръгчета и гъбките. Пържим до златисто. Добавяме брашното и разбъркваме, сипваме водата, доматите, сметаната, за да сгъсти соса и тиквата, обелена и нарязана на кубчета. Ако е нужно разредете с още малко вода. Овкусява се с подправките и прехвърляме в тава. Печем в загрята фурна около 20-30 минути до готовност на месото. Поднасяме с прясно нарязан магданоз. Добър апетит ! |