Публикувана от Добринка Петкова на 22 Декември 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 3 яйца 150 г захар 100 г брашно 1 ванилена захар за масления крем: 250 г масло 150 г пудра захар 1-2 с.л прясно мляко за бисквитения пълнеж: 200 г смлени бисквити 200 г смлени орехи 3 с.л какао 100 г пудра захар 2-3 парченца настърган черен шоколад 2 с.л шипков мармалад (или друг по избор) 6 с.л сварено горещо кафе за глазура: 50 г черен шоколад 2 с.л прясно мляко 2 с.л масло кокосови стърготини |
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете ванилената захар и брашното. Разбъркайте добре и изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава. Изпечете блата на 180 градуса около 15-20 минути или до готовност (трябва да остане бял). Извадете блата и го завийте на руло с помощта на влажна кърпа. Оставете да се охлади напълно. През това време разбийте маслото с пудрата захар и мляко на гладък крем. Всички продукти за пълнежа се смесват добре и към тях добавете половината от белият крем. Размесете много добре и оформете руло с дължината на блата. Завийте го в домакинско фолио и оставете в хладилника за 20-30 минути. Намажете изстиналия блат с масления крем, в средата поставете бисквитеното руло. Завийте внимателно на стегнато руло. Разтопете шоколада с млякото и маслото. Охладете леко и намажете цялото руло с глазурата. Оваляйте го в кокосови стърготини и завийте пак с фолио. Върнете в хладилника за няколко часа (може и за една нощ) да стегне. Нарежете рулото на парчета около 7-8 см, а след това по диагонал. Наредете готовите пънчета в подходяща чиния. |