www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 30 Октомври 2011

Огретен с карфиол

Необходими продукти
1 кг. карфиол
200 г. топено сирене
800 г. заквасена сметана
2 филии черен хляб
4-5 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 ч.л. сол

Карфиолът се сварява около 12 минути във вода с 1/2 ч.л. сол. Изцежда се и се нарежда в тава. Върху него се нарязва и се разпределя равномерно топеното сирене. Сметаната се разбива и се изсипва отгоре. Хлябът се смила в кухненски робот заедно с магданоза, копъра и 1/2 ч.л. сол. Овкусените трохи се поръсват върху ястието и се пече в умерено загрята фурна.