www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 13 Декември 2014

Фрикадели

Необходими продукти
500 г кайма
1 глава лук
1 яйце
4-5 сварени картофа, но може и сурови, но настъргани
сол
олио
чубрица
кимион
галета

Картофите се обелват и ако са сварени се намачкват с вилица, ако са сурови се настъргват с ренде и изстискваме сока. Добавят се в каймата заедно с нарязания ситно лук, яйцето и подправките. Разбъркваме добре и оформяме на кебапчета, овалват се в галета и нареждаме в тава. Отгоре леко се поливат с олио. Печем в загрята фурна 200 градуса - 30 минути. Поднасяме със салатка по избор. Добър апетит !