Публикувана от Анелия Терзиева на 30 Октомври 2011
Необходими продукти 1 кг. тиквички 500 гр. кайма 1 морков 1/2 глава лук няколко черни маслини без костилки 2 суп. лъжици доматено пюре сол черен пипер босилек 1 щипка сух чесън кашкавал и пармезан за поръсване За соса: 1 кофичка кисело мляко 1 пакетче майонеза 2-3 скилидки чесън 2 кисели краставички 1/2 връзка копър 1/2 връзка магданоз | |
Запържваме лука, моркова и каймата последователно. Към тези продукти прибавяме маслините, доматеното пюре и подправките. Добавяме малко вода и оставяме сместа да ври на котлона за около 10 минути. През това време режем измитите добре тиквички по дължина и ги издълбаваме с помощта на лъжичка. Поставяме в тава, на дъното на която сме сложили около 1 пръст вода и ги слагаме във фурната за около 10-15 мин (докато приготвим плънката). Всяка тиквичка пълним добре със сместа с каймата и отново нареждаме в тава, в която има вода на дъното. След като се запекат добре, изваждаме тиквичките и поръсваме обилно с кашкавал и пармезан. Печем само на горен реотан до получаване на златиста коричка. Поднасяме със сос, който сме приготвили от вече изброените продукти. |