Публикувана от Велина Стойкова на 10 Декември 2014
![]() | Необходими продукти блатове за торта (домашни или купешки) 400 г. течен шоколад 1 кофичка заквасена сметана ягоди 1 ч.ч. масло на стайна температура 1 с.л. ванилия 4 ч.ч. пресята пудра захар 2 с.л. прясно мляко шоколад и горски плодове по избор за украса |
Течният шоколад и сметаната се смесват и разбъркат до хомогенен цвят. Тортата се реди - ред блат, ред шоколадов крем, ред нарязани ягоди, ред блат и т.н. Разбийте с миксера маслото и постепенно добавете ванилията и пресятата пудра захар, добавяйки чаша по чаша. След като пудрата захар се поеме, добавете прясното мляко и разбийте до получаване на пухкава и гладка смес. Покрийте тортата с масления крем отгоре и от страни. Оставете в хладилника за няколко часа. Разтопете шоколад и върху хартия за печене направете шоколадовата украса.Довършете тортата с горски плодове. |