www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Велина Стойкова на 10 Декември 2014

Торта с горски плодове

Необходими продукти
блатове за торта (домашни или купешки)
400 г. течен шоколад
1 кофичка заквасена сметана
ягоди
1 ч.ч. масло на стайна температура
1 с.л. ванилия
4 ч.ч. пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко
шоколад и горски плодове по избор за украса

Течният шоколад и сметаната се смесват и разбъркат до хомогенен цвят. Тортата се реди - ред блат, ред шоколадов крем, ред нарязани ягоди, ред блат и т.н. Разбийте с миксера маслото и постепенно добавете ванилията и пресятата пудра захар, добавяйки чаша по чаша. След като пудрата захар се поеме, добавете прясното мляко и разбийте до получаване на пухкава и гладка смес. Покрийте тортата с масления крем отгоре и от страни. Оставете в хладилника за няколко часа.

Разтопете шоколад и върху хартия за печене направете шоколадовата украса.Довършете тортата с горски плодове.