Публикувана от Az-gotvia .bg на 29 Октомври 2011
Необходими продукти 2 ябълки 125 гр. краве масло 50 г. орехови ядки 1 яйце 2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. захар 3 с.л. какао 1/2 ч.л. сода бикарбонат 1/2 ч.л. бакпулвер олио за намазване | |
Маслото се разбива със захарта за 5 минути и се добавя яйцето. Разбива се още малко и се добавя какаото. Брашното се пресява в голяма купа, разбърква се със содата и бакпулвера и се добавят смлените орехи. Разбърква се и постепенно се изсипва в какаовия крем. Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета. Изсипват се в тестото, сместа се разбърква внимателно и се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене правоъгълна тава с размери 20х25 см. Пече се около 40 минути в предварително загрята фурна при 150 градуса. Когато сладкишът изстине се нарязва на квадрати. Може да се посипе с пудра захар. |