www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 30 Ноември 2014

Коледни бастуни

Необходими продукти
100 г меко масло
150 г захар
1 яйце
1 ванилия
300 г брашно
2 ч л разтворимо кафе
2 ч л какао

Яйцето, захарта и маслото се разбиват. Добавя се брашното и ванилията без кафето и какаото. Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 2 равни части. В едната се прибавят кафето, какаото и 3 ч л пудра захар с малко вода да стане на кашичка и се доомесва докато стане кафяво. Оставяме тестото в хладилник за 20-30 минути.

Бялото и кафявото тесто се разделят на 4 топки. Всяко топче се оформя на фитил. Усукват се по един бял и един кафяв, нарязва се на парчета и се оформя бастунче. Нареждат се в намаслена тавичка и печем в загрята 180 градуса 10 минути, почти да останат бели. Много вкусни и красиви за Коледния празник !