www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 25 Ноември 2014

Ябълков десерт

Необходими продукти
600-800 г ябълки
150 г орехи
2 ч.л. канела
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода + 2 с.л. кисело мляко
2 с.л. какао
2 бр. яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио

Ябълките се почистват и нарязват на кубчета. Слагат се в дълбока купа. Върху тях се слагат какаото, олиото и прясното мляко. Разбъркват се и се оставят настрана.

През това време с миксер разбърквате яйцата със захарта. Добавяте содата, предварително изгасена в киселото мляко. Добавяте 1 ч.ч. брашно и бакпулвера. Към сместа добавяте ябълките, като разбърквате добре с дървена лъжица и след това добавяте и останалата чаена чаша брашно, като продължавате да бъркате с дървена лъжица.

Изсипвате сместа в намаслена и посипана с брашно тава. Пече се в предварително загрята на 180 С фурна.