Публикувана от Виолета Матева на 20 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 2 големи яйца 1 к ч захар 1/2 ч ч олио 5 с л прясно мляко 1 ч л бакпулвер 1 к ч брашно + още 1 с л за кексовата смес Сироп от: 1 к ч вода 100 г захар 1 с л масло 1 ч л какао ромова есенция черен и бял разтопен шоколад за украса кокос за поръсване |
Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, прясното мляко и брашното с бакпулвера. Печем блата в тавичка върху хартия за печене. Изважда се и се набожда с шишче. Сиропът от вода, захар, масло, какао и есенция се слага да заври докато се разтопи захарта. С лъжица се сиропира сладкиша. Разтопяват се черния и белия шоколад с малко масло в отделни купички. Първо се излива черния шоколад и тук там се сипва от белия. С шишчето се размесва да се образува шарка. Оставя се в хладилник да стегне. Да ви е сладко ! |