Публикувана от Йоана Йорданова на 07 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 5-6 средни домата 1 ч.ч. ориз 250 гр. кайма лук подправки (сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, щипка захар) олио |
Изрязваме "капачетата" на доматите от страната на дръжките и ги издълбаваме. В дълбок тиган или тенджера слагаме олио и нарязания на дребно лук. Когато стане прозрачен добавяме измития ориз и запържваме като бъркаме постоянно. Добавяме 1/2 от сърцевината на доматите и щипка захар, за да убие киселинността. Разбъркаваме и добавяме 2 ч.ч. вода, като в нея сме сложили каймата и сме разбъркали много добре (това го правя, за да не става каймата на "кюфтенца" в ястието). Добавяме и подправките на вкус. След като водата изври доматите са готови за пълнене. Напълваме ги и останалия ориз разпределяме около тях. В тавата изливаме още 1 ч.ч. вода и ги слагаме да се изпекат без капачетата. Когато са почти готови поставяме и капачетата да се запекат леко. |