www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 04 Ноември 2014

Меденки с орехи

Необходими продукти

1 яйце
100 мл олио
100 г захар
1 ч л мед
шепа смлени орехови ядки
1 ч л сода за хляб
1 ч л канела
300-400 г брашно
50 г течен шоколад
50 г сладко от череши
кокос за поръсване


Разбива се яйцето със захарта и меда, добавят се олиото, канелата, малко смлени орехи, брашното и содата. Разбърква се добре, после се замесва средно тесто. Оформят се топчета като орех и се нареждат в намаслена тава. В средата се прави вдлъбнатина. Печем в загрята фурна 12-15 минути. Изваждат се и пълним сладките в средата с 1 к. л. течен шоколад ,отгоре поръсваме смлени орехи. Друга част от тях пълним със сладко, моето е от череши и поръсваме кокос. Да ви е сладко !