Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Октомври 2014
![]() | Необходими продукти 200 г пилешко филе 5 картофа 1 морков 3-4 с.л. олио сол магданоз за заливката: 2 яйца 200 г кисело мляко сол 1-2 с.л. брашно кашкавал за поръсване |
Пилешкото филе се нарязва на дребно и се вари 5 минути във вода. В тава се слагат нарязаните моркови и картофи, олиото, солта, магданоза и се разбъркват. отгоре равномерно се слага пилешкото и се залива с прецедения бульон, като той трябва да е около 0.5 см над продуктите в тавата. Пече се в предварително загрята фурна. От продуктите за заливката се разбърква гладка каша. Когато водата над нивото на продуктите е изпарена и са се сварили картофите се излива заливката. Върху нея се поръсва настърган кашкавал. Пече се до пълното запичане на заливката. |