www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 25 Октомври 2014

Парена туршия

Необходими продукти
5 кг. червени чушки
200 гр. чесън

за марината:
черен пипер на зърна
1 ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
6 ч.ч. оцет
9 ч.ч. вода

Съставките за марината се смесват в тенджера и се слагат на котлон да заврят. Чушките се измиват и изчистват. Чесънът се нарязва на кръгчета. След като заври марината в нея се пускат вече изчистените чушки. След като леко омекнат се изваждат и оставят в тавичка. И така всички чушки. След това червените чушки се натъпкват в буркани, като между чушките се слага по малко и от чесъна.