www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 26 Октомври 2011

Леща с яйце

Необходими продукти
250 гр.леща (половин малък пакет)
2 суп.лъжици доматено пюре
чубрица
черен пипер
червен пипер
сол
1 суп. лъжица олио
4-5 скилидки чесън
1 морков
4 яйца
2 суп.лъжици брашно

Сваряваме лещата с олиото, моркова и чесъна. Когато е почти готова, добавяме доматеното пюре и подправките. Прибавяме брашното, което предварително сме размили в малко студена вода. По желание се слага и магданоз. Чудесен начин да разнообразите лещата е като малко преди сервиране, докато още ври на котлона или я претопляте, чукнете няколко яйца. Те ще се "забулят" и ще придадат много интересен и различен вкус на това традиционно ястие. По-нездравословен е вариантът, при който се прави запръжка.