Публикувана от Анелия Терзиева на 26 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 250 гр.леща (половин малък пакет) 2 суп.лъжици доматено пюре чубрица черен пипер червен пипер сол 1 суп. лъжица олио 4-5 скилидки чесън 1 морков 4 яйца 2 суп.лъжици брашно |
Сваряваме лещата с олиото, моркова и чесъна. Когато е почти готова, добавяме доматеното пюре и подправките. Прибавяме брашното, което предварително сме размили в малко студена вода. По желание се слага и магданоз. Чудесен начин да разнообразите лещата е като малко преди сервиране, докато още ври на котлона или я претопляте, чукнете няколко яйца. Те ще се "забулят" и ще придадат много интересен и различен вкус на това традиционно ястие. По-нездравословен е вариантът, при който се прави запръжка. |