Публикувана от Виолета Матева на 25 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 3 пилешки пържоли от бут, нарязани на хапки 200 г гъби 2 моркова 1 глава лук 500 г картофи сол черен пипер къри риган за соса: 2 с л масло 2-3 с л брашно 400 мл прясно мляко |
Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и се оставят за 2-3 часа. После се нарязват на едри хапки, морковите на колелца, гъбите ако са дребни са цели, а големите на парчета, лукът също се нарязва, картофите се обелват и нарязват на парчета. В загрято олио запържваме леко пилешкото месо и изваждаме в тава, в същата мазнина се запържват лука, морковите, гъбите и накрая картофите. Овкусяват се с подправките и сипваме в тавичка при месото. Разбърква се и доливаме 1 ч.ч. вода. Приготвя се сос бешамел и заливаме отгоре. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Добър апетит ! |