www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Октомври 2011

Салата с ябълков чипс

Необходими продукти
Продукти за 4 порции
1 голяма салата
2 кисели ябълки
200 г синьо сирене
50 г орехи

Дресинг
1 с.л. дижонска горчица
4-5 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. мед
1/2 ч.л. ситно счукан сух кориандър
4-5 с.л. зехтин
сол на вкус
4-5 с.л. вода

Измийте ябълките, разрежете ги на четвъртинки и махнете семките. Нарежете ги на много тънки резенчета без да ги белите с новият Moulinex - Fresh Express.

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги изсушете в слаба фурна докато станат хрупкави и златисти. Смесете горчицата, меда, кориандъра и солта. Налейте зехтина и разбъркайте. Постепенно добавете оцета, а накрая разредете с вода.

Накъсайте листата на салатата и я подредете в чинии. Нарежете сиренето на кубчета, а ядките леко запечете в сух тиган. Разпределете ги върху салатите. Гарнирайте с резенчета ябълков чипс и залейте с дресинг. Съхранявайте чипса в буркани и гарнирайте с него различни салати, ястия и десерти. А докато е още топъл и пластичен може да оформите от него ябълкови розички, с които да украсите десерта си. Да ви е сладко!

Рецептата и снимките са на Йоланта Делибозова, участвала в кулинарния конкурс за приложение на мини-резачката на зеленчуци за домашна употреба Moulinex Fresh Express.