Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014
Необходими продукти 5 яйца 2/3 ч.ч. захар 5 с.л. сок от череши /от компот/ 5 с.л. олио 1 ч.ч. брашно 10 гр. бакпулвер 2 с.л. какао 2-3 капки есенция ром около 25-30 череши 100 гр. черен шоколад | |
Първо махате костилките на черешите, а след това ги поръсвате с 1 с.л. брашно, смесено с 1 с.л. пудра захар. Разбърквате ги и ги оставяте настрана. Разбивате яйцата със захарта до побеляване, добавяте сока, олиото и есенцията. Пресявате брашното и към него добавяте бакпулвера и какаото. Прибавяте сухите съставки към сместа, като бъркате с дървена лъжица. Получената смес изсипвате в намаслена и покрита с хартия за печене тава. Нареждате отгоре черешите и съвсем леко ги притискате в сместа. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса С. След като сладкишът е готов и охладен го обръщате в поднос. Разтапяте шоколада на водна баня и заливате с него сладкиша. Украсявате по желание. |