Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 ч.ч. захар какао 1 ч.л. сода 1 с.л. кисело мляко 1/3 ч.ч. олио 1/2 ч.ч. прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч. брашно орехи сушени сливи или други ядки и плодове за глазурата: 2 с.л. мед 2 с.л. какао 2 с.л. масло |
Разбивате яйцата със захарта, добавяте содата, предварително изгасена в киселото мляко. След това добавяте олиото, прясното мляко, брашното и какаото. В сместа може да добавите всякакви ядки, сушени плодове. Аз лично добавих 1/2 ч.ч. орехи и сушени сини сливи. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180С градуса фурна. Тавичката ми беше с диаметър 26 см. Глазурата приготвяме като разтопим всички съставки за нея на слаб огън, докато се получи еднородна смес - при нужда добавете малко вода. Заливате изстиналия сладкиш с глазурата и украсявате по желание. |