www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 09 Септември 2014

Арменски сладки

Необходими продукти
1 ч.ч. олио
1 ч.ч.вода
1 щипка сол
1 ч.л. сода бикарбонат
3 ч.ч. брашно
локум
орехови ядки
пудра захар за овалване

Сложете водата и олиото да заврят. Прибавете солта и содата. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично до получаването на тесто. Оставете пареното тесто да се охлади. Накъсайте малки топчета, в средата на които поставете парче локум и орехова ядка. Наредете оформените топчета в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете на 180-200 градуса. Готовите сладки още топли оваляйте в пудра захар. Наредете ги в чиния и отново поръсете с пудра захар.