Публикувана от Веселина Константинова на 09 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. олио 1 ч.ч.вода 1 щипка сол 1 ч.л. сода бикарбонат 3 ч.ч. брашно локум орехови ядки пудра захар за овалване |
Сложете водата и олиото да заврят. Прибавете солта и содата. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично до получаването на тесто. Оставете пареното тесто да се охлади. Накъсайте малки топчета, в средата на които поставете парче локум и орехова ядка. Наредете оформените топчета в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете на 180-200 градуса. Готовите сладки още топли оваляйте в пудра захар. Наредете ги в чиния и отново поръсете с пудра захар. |