Публикувана от Виолета Матева на 03 Август 2014
![]() | Необходими продукти 10 бр. чушки 1 ч. ч. и половина ориз 250 г кайма 1 стар лук сол черен пипер магданоз 1 ч. ч. микс грах, моркови и царевица 1 настърган домат 1 ч. л. червен пипер за соса: 2 с. л. маргарин 2 с. л. брашно сосът от тавата 1 ч. ч. прясно мляко 3-4 с. л. олио |
В загрято олио се задушава нарязан ситно лук, добавяме измития ориз и бъркаме докато добие стъклен вид. Прибавяме каймата и бъркаме да стане на трохи, добавя се настърган домат, червен пипер и вода да покрие зеленчуците. Накрая се овкусява и прибавяме микса от зеленчуци. Щом леко изври водата се сваля от котлона. Чушките се почистват от семената и с ч. л. пълним с плънката. Нареждат се в тава, отгоре се поръсва с олио и 1 ч. ч. вода. Печем 50 мин. в загрята фурна 200-180 градуса. Отделя се 200 мл от соса при печенето. В тенджерка се загрява маргарина, добавя се брашното и се разрежда със соса, смесен с прясното мляко. Бъркаме докато се сгъсти с тел, овкусяваме на вкус. Поднасяме чушките полети с вкусния сос. Добър апетит ! |