www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 03 Август 2014

Чушки пълни с ориз и кайма и бял сос

Необходими продукти
10 бр. чушки
1 ч. ч. и половина ориз
250 г кайма
1 стар лук
сол
черен пипер
магданоз
1 ч. ч. микс грах, моркови и царевица
1 настърган домат
1 ч. л. червен пипер

за соса:
2 с. л. маргарин
2 с. л. брашно
сосът от тавата
1 ч. ч. прясно мляко
3-4 с. л. олио

В загрято олио се задушава нарязан ситно лук, добавяме измития ориз и бъркаме докато добие стъклен вид. Прибавяме каймата и бъркаме да стане на трохи, добавя се настърган домат, червен пипер и вода да покрие зеленчуците. Накрая се овкусява и прибавяме микса от зеленчуци. Щом леко изври водата се сваля от котлона. Чушките се почистват от семената и с ч. л. пълним с плънката. Нареждат се в тава, отгоре се поръсва с олио и 1 ч. ч. вода. Печем 50 мин. в загрята фурна 200-180 градуса. Отделя се 200 мл от соса при печенето.

В тенджерка се загрява маргарина, добавя се брашното и се разрежда със соса, смесен с прясното мляко. Бъркаме докато се сгъсти с тел, овкусяваме на вкус. Поднасяме чушките полети с вкусния сос. Добър апетит !