www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 30 Юли 2014

Торта с мента и ментина

Необходими продукти
350 г кафяви бисквити
1 пудинг с варене ванилия
500 мл прясно мляко
5 с л захар за млякото
100 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите
1 с л разтопен шоколад за глазура
листа прясна мента и
ментови бонбони за украса
настърган шоколад за поръсване

В прясното мляко сипваме захарта и оставяме на котлона да заври. Пудингът се разбива с малка част от прясното мляко и се сипва при останалото мляко, бъркаме докато се сгъсти и сваляме от котлона.

Във форма с падащо дъно нареждаме 1 ред бисквити, потопени в прясното мляко, отгоре крем, пак ред бисквити и крем и така докато се продуктите привършат. Оставя се формата в хладилника да стегне.

Разтопява се течния шоколад с малко прясно мляко и заливаме тортата. Украсяваме с листа мента и ментови бонбонки. Отгоре се настъргва шоколад. Бързо и вкусно !