Публикувана от Диана Димитрова на 26 Юли 2014
![]() | Необходими продукти за шоколадовия пласт: 100 гр. натурален шоколад 125 гр. масло 50 гр. захар 1/2 пак. ванилова захар 2 яйца 1 щипка сол 1 ч.л. бакпулвер брашно - до нужната гъстота (около 1 ч. ч.) бял пласт от крема сирене: 250 гр. крема сирене 1 яйце 50 гр. захар 1/2 пак. ванилова захар 1 ч.л. лимонова кора плодов слой: 1 ч.ч. изчистени череши 1 с.л. червен ром или коняк 2 щипки канела 1 ч.л. захар 1 ч.л. брашно |
Плодов слой - Черешите се заливат с рома, поръсват се със захарта и канелата. Оставят се да се мариноват. Преди да се сложат в тестото се поръсват с брашното и се разбъркват. Шоколадов слой - Шоколадът и маслото се разтопяват в микровълнова фурна на слаба степен. Оставя се да изстине малко. През това време се разбиват яйцата със захарта, солта и ваниловата захар. Смесват се добре яйчената и шоколадовата смес. Бакпулверът и брашното се добавят на части до нужната гъстота. Бял слой - Всички продукти се разбиват в блендер. Дъното на кексова форма (или обикновена тавичка) се намаслява и се изсипва 1/3 от шоколадовата смес, отгоре се разстила част от бялата смес, подреждат се повечето плодове. Отново по същия начин, като се завършва с шоколадова смес. Пече се на 180 градуса до готовност. След изпичане по желание се полива с разтопен шоколад. |