Публикувана от Az-gotvia .bg на 22 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 450 г. брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. сол черен пипер 250 г. сирене рикота 1 яйце 200 мл прясно мляко 2-3 с.л. обелени слънчогледови семки маково семе ленено семе |
В дълбока купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и черния пипер. В друг съд се разбъркват сиренето и яйцето до гладка смес (и двата продукта трябва да са със стайна температура). Добавя се брашното и постепенно се сипва по малко от прясното мляко докато се получи меко, леко лепкаво тесто. Добавят се 1 с.л. слънчогледови семки и се омесват в тестото. Фурната се загрява до 190 градуса за печене отгоре и отдолу. Тавата се застила с хартия за печене и от тестото се оформят средно големи топчета, които се слагат в нея и се поръсват с ленено семе и слънчогледови семки или с маково семе. Семената се притискат, за да залепнат върху питките. Пекат се в предварително загрятата фурна около 30 минути или докато леко покафенеят. От рецептата излизат 9-10 хлебчета. |