Публикувана от Виолета Матева на 02 Юли 2014
![]() | Необходими продукти 4 яйца 1 и 1/2 к. ч. захар 3 с л олио 200 г кисело мляко с 1 равна ч. л. сода бикарбонат 1 с. л. какао 2 к. ч. брашно и малко нарязани сухи плодове, предварително накиснати във вишнев ликьор |
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото, киселото мляко с разбита в него сода, накрая брашното. Разбърква се и отделяме 1/3 от тестото, която оцветяваме с какао. В тавичка, застлана с хартия, сипваме половината бяла смес, нареждаме нарязаните плодове на ленти. поставяме и сместа с какао. Отгоре се покрива с останалата бяла смес. С 2-3 ч. л. от какаото правим отгоре шарката. Печем 180 градуса за 25 мин. до суха клечка. |