Публикувана от Елена Пенчева на 01 Юли 2014
![]() | Необходими продукти 2 с.л. какао 3 с.л. брашно 3 с.л. захар 1 щ.сол ¼ ч.л. бакпулвер 1 с.л. олио 3 с.л. еспресо кафе или мока, веганско мляко, кока кола сода |
Поставят се всички сухи съставки (какао на прах, брашно, сол, захар и бакпулвер) в малка купа или чаша и се разбъркват до пълно смесване. Добавят се мокрите съставки (олио, кафе/мляко) и продължава разбиването докато сместа се хомогенизира. Чашката или купата се поставя в микровълнова печка на пълна мощност за 40-45 секунди, или повече, според желаната стегнатост на кексчето и мощността на МВ. След първите 30 секунди чашката може да се завърти, за да се избегне евентуално едностранно нагряване от уреда. |