Публикувана от Виолета Матева на 30 Юни 2014
Необходими продукти 300 г кус кус 1 тиквичка 1 глава лук 2-3 скилидки чесън олио 1-2 с л зехтин копър магданоз сол на вкус черен пипер | |
Кус кусът се сварява в подсолена вода за 10 минути и се отцежда. В загрято олио се задушават нарязания лук, ситно нарязани скилидки чесън и обелена и нарязана на кубчета тиквичка. Ако е нужно се добавя малко вода. Задушава се до омекване. Овкусяваме със сол, черен пипер и нарязан копър и магданоз. Смесва се с отцедения кус кус, разбъркваме с 1-2 с. л. зехтин. Поднасяме с пресни домати. Бързо и много вкусно, не само като салата, а може и за гарнитура на печено пиле. Добър апетит ! |