www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 30 Юни 2014

Тиквички с кус кус

Необходими продукти
300 г кус кус
1 тиквичка
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
олио
1-2 с л зехтин
копър
магданоз
сол на вкус
черен пипер

Кус кусът се сварява в подсолена вода за 10 минути и се отцежда. В загрято олио се задушават нарязания лук, ситно нарязани скилидки чесън и обелена и нарязана на кубчета тиквичка. Ако е нужно се добавя малко вода. Задушава се до омекване. Овкусяваме със сол, черен пипер и нарязан копър и магданоз. Смесва се с отцедения кус кус, разбъркваме с 1-2 с. л. зехтин. Поднасяме с пресни домати.

Бързо и много вкусно, не само като салата, а може и за гарнитура на печено пиле. Добър апетит !