Публикувана от Виолета Матева на 21 Юни 2014
![]() | Необходими продукти за тестото: 1 пакет суха мая 400 г пресято брашно 1 ч ч топла вода 1 ч л сол 1 ч л захар 2 с л олио за плънката: 6-7 стръка тученица 4 бр. листа от маруля 100 г колбас, нарязан на лентички 100 г сирене, нарязан на лентички 100 г кашкавал, нарязан на лентички 1 яйце |
Маята се разтваря в топлата вода със захарта. Сипва се в средата на брашното, добавяме солта, олиото, белтъка от яйцето, а жълтъка е за намазване. Замесва се тесто и се оставя да втаса. Разделя се на 6-7 части. Продуктите за плънката се нарязват на ленти, а тученицата се измива и само листенцата се нарязват заедно с листата от марулята. Взема се топче тесто с намаслени ръце и разтегляме на малка питка. В едната половина се поставя маруля, тученица, лентички кашкавал, коблас и малко сирене. Захлупва се с другата половина. С вилица се притискат краищата или се оформя ръбче. Нареждат се пиците в намаслена тава, намазваме с разбит жълтък. Печем на 180 градуса около 20 мин. до златист цвят. Приготвих и салата от домат, краставички, тученица, зехтин, сол, щипка черен пипер и магданоз. Вкусно и здравословно ! Добър апетит ! |