Публикувана от Виолета Матева на 20 Юни 2014
Необходими продукти 3 средно големи тиквички 200 г сирене 100 г настърган кашкавал 3 яйца 2 скилидки чесън 3 с л зехтин 1 глава лук сол черен пипер копър магданоз | |
Тиквичките се измиват и обелват тънко. Разполовяват се на две и с чаена лъжичка се издълбава вътрешността, да се получи нещо като лодка. В тиган се загрява зехтина и задушаваме за кратко ситно нарязания лук и чесън. Щом омекнат сваляме от котлона. Добавя се към яйцата, натрошеното сирене, настъргания кашкавал. Овкусяваме с щипка сол, черен пипер, нарязан ситно магданоз и стръкче копър. Разбърква се плънката с вилица. Тиквичките се нареждат в намаслена тава и се пълнят. Сипва се 1 ч. ч. топла вода в тавата и печем на 200 градуса за 40 мин. Добър апетит ! |