www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 20 Юни 2014

Тиквички, пълни с яйца и сирене

Необходими продукти
3 средно големи тиквички
200 г сирене
100 г настърган кашкавал
3 яйца
2 скилидки чесън
3 с л зехтин
1 глава лук
сол
черен пипер
копър
магданоз

Тиквичките се измиват и обелват тънко. Разполовяват се на две и с чаена лъжичка се издълбава вътрешността, да се получи нещо като лодка.

В тиган се загрява зехтина и задушаваме за кратко ситно нарязания лук и чесън. Щом омекнат сваляме от котлона. Добавя се към яйцата, натрошеното сирене, настъргания кашкавал. Овкусяваме с щипка сол, черен пипер, нарязан ситно магданоз и стръкче копър. Разбърква се плънката с вилица. Тиквичките се нареждат в намаслена тава и се пълнят. Сипва се 1 ч. ч. топла вода в тавата и печем на 200 градуса за 40 мин. Добър апетит !