Публикувана от Aglika Ruseva на 14 Юни 2014
![]() | Необходими продукти 300 гр. червена леща 10 с.л. зехтин 1 глава лук 2 пилешки бульончета сол черен пипер магданоз лимонов сок |
Накиснете лещата в студена вода за 30 мин., след това я отцедете и сложете в съда за готвене. Нарежете лука на ситно и го прибавете към лещата, залейте със студена вода около 2-3 ч.ч. Вари се до готовност. След това се сваля от котлона и се пасира до получаване на хомогенна смес, ако стане по-гъсто се добавя още малко вода и пак се връща на котлона, за да кипне. Сервира се поръсена с черен пипер, лимонов сок на вкус и наситнен магданоз. Моята крем супа е правена с телешки бульон (харесвам повече вкуса) и вместо магданоз (никак не го обичам) е поръсена с пресен лук. |