Публикувана от Виолета Матева на 05 Юни 2014
![]() | Необходими продукти 13 бр. филии хляб 3 с л маргарин за намазване 250 г кашкавал 2 тиквички шарена сол 1-2 кренвирша заливка: 3 яйца 1 ч ч кисело мляко 50 г настърган кашкавал за поръсване 100 г натрошено сирене магданоз 100 мл олио за пържене на тиквичките |
Тиквичките се измиват, нарязват се на кръгчета, овалват се в брашно и се пържат в загрято олио. Кашкавалът се нарязва на тънки плочки, кренвирша на ленти. Всяка филия се намазва с маргарин. Отгоре се поставят две ленти кренвирш, върху него две кръгчета тиквички, отгоре е плочката кашкавал и поръсваме шарена сол. Разбиват се яйцата с киселото мляко, добавя се натрошеното сирене и се разбърква. В тава 28 см се нареждат филийките една до друга, леко се накланят. Нареждат се в намаслена тава в кръг 12 броя и една малка в средата. С лъжица се заливат с яйчената смес, поръсвам магданоз. Печем в загрята фурна 180-200 градуса 20 мин. Изважда се тавата и се поръсват с настъргания кашкавал. Запича се още 10 мин до зачервяване. Изважда се и поръсваме с нарязан магданоз. Поднасяме с пресни доматки. Бързо и вкусно ! |