www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 26 Май 2014

Лесни добруджанки

Необходими продукти
1 яйце
2-3 ч ч брашно
1 ч ч кисело мляко
1 ч л сода бикарбонат
щипка сол
1 ч ч натрошено сирене
20 г масло
50 г настърган кашкавал

В средата на брашното се разбива яйцето, добавя се киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат, щипка сол, натрошеното сирене и замесваме меко тесто. С мокри ръце се оформят 10 топчета и се нареждат в намаслена тава. В средата на всяко топче се прави дупка и в нея се поставя малко масло, а отгоре настърган кашкавал. Печем в загрята фурна 180 градуса 15-20 мин. до зачервяване. Добър апетит !