www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Djemile Karadjova на 15 Май 2014

Класическа рецепта за палачинки

Необходими продукти
2 яйца
по 1 чаена чаша вода и прясно мляко (смесват се, желателно е да са с умерена температура)
1 чаена чаша брашно
щипка сол
олио

Всички продукти се разбъркват, разбиват. В тиган със сгорещено олио (1/2 чаена лъжичка) се изсипва 1 черпак от кашата за палачинки. След като се изпържи от едната страна, палачинката се обръща и изпържва и от другата. Изважда се в чиния.  След изпържването на цялото тесто палачинките се намазват със сладко (най-подходящо от вишни), завиват се на руло и се поднасят по 2 в порция.