Публикувана от Djemile Karadjova на 15 Май 2014
![]() | Необходими продукти 700 г пилешки дробчета 2 глави кромид лук 3 домата 3-4 червени чушки 2 с. л. зехтин 1 и 1/2 с. л. краве масло сол магданоз брашно прясно мляко |
Пилешките дробчета се почистват, измиват се и се изкисват в прясно мляко 1-2 часа. Изцеждат се хубаво и се подсушават с кухненско руло. Пилешките дробчета се панират в брашно, като се изтърсват от излишното брашно. Изпържват се на 2-3 пъти в сгорещената мазнина. Изваждат се, посоляват се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят, след което се поставят в съд с капак. В същият тиган (при необходимост се прибавя мазнина) се изпържва до златист цвят почистеният и нарязан на полумесеци лук. Прибавят се почистените и нарязани на дребно домати и чушки. Сместа се задушава на умерен огън, до изпарение на течността и омекването на зеленчуците. Порциите се поднасят, като в средата се поставят дробчетата, които се заобикалят със зеленчуковата смес. |