www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Djemile Karadjova на 15 Май 2014

Пилешки дробчета по селски - II вариант

Необходими продукти
700 г пилешки дробчета
2 глави кромид лук
3 домата
3-4 червени чушки
2 с. л. зехтин
1 и 1/2 с. л. краве масло
сол
магданоз
брашно
прясно мляко

Пилешките дробчета се почистват, измиват се и се изкисват в прясно мляко 1-2 часа. Изцеждат се хубаво и се подсушават с кухненско руло.

Пилешките дробчета се панират в брашно, като се изтърсват от излишното брашно. Изпържват се на 2-3 пъти в сгорещената мазнина. Изваждат се, посоляват се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят, след което се поставят в съд с капак.

В същият тиган (при необходимост се прибавя мазнина) се изпържва до златист цвят почистеният и нарязан на полумесеци лук. Прибавят се почистените и нарязани на дребно домати и чушки. Сместа се задушава на умерен огън, до изпарение на течността и омекването на зеленчуците.

Порциите се поднасят, като в средата се поставят дробчетата, които се заобикалят със зеленчуковата смес.