Публикувана от Виолета Матева на 10 Май 2014
![]() | Необходими продукти за рулото: 500 г кайма 1 стрък пресен лук 1 яйце 3 стръка магданоз за картофеното пюре: 500 г картофи сварени 50 г настърган кашкавал 1 яйце 20 г масло 1 -2 с л прясно мляко щипка сол за поръсване: галета и малко масло |
Сваряват се картофите, обелват се и намачкваме с вилица в купа. Добавя се яйцето, настъргания кашкавал, щипка сол, прясното мляко и маслото. Разбърква се добре. Каймата се омесва с яйцето, нарязания пресен лук, магданоза и също се разбърква. Оформя се на правоъгълник върху алуминиево фолио и се навива на руло. Прехвърля се в намаслена тава. Отгоре и отстрани се намазва с картофеното пюре и се набраздява с вилица. Поръсваме галета и поставяме малки парченца масло. Моите картофи бяха повече и направих картофени кюфтенца от останалата смес, овалях в галета и наредих в тавата при рулото. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40-45 мин. Кюфтенцата се обръщат с вилица по време на печенето. Поднасяме със зелена салата. Много вкусно се получи, ОПИТАЙТЕ, НЯМА ДА СГРЕШИТЕ :) |