Публикувана от Даниела Иванова на 06 Май 2014
![]() | Необходими продукти 500 гр брашно 1 ч.л.сол 1 ч.л. захар 100 гр масло 100 мл прясно мляко 20 гр мая 3 яйца |
Брашното се пресява в голяма купа заедно със солта и захарта и се прави кладенче. Разтопява се маслото и се смесва с млякото. Охлажда се и в него се разтваря маята. Изсипва се в кладенчето докато се получи гъста кашица. Оставя се да втаса на топло около половин час. След това се добавят разбитите яйца (от тях оставяме един жълтък за намазване) и се меси около 10 мин. Оставя се да втаса за около 1 - 1,5 час. Отново се премесва и се слага в намазнена тава. Украсява ме и оставяме отново да втаса за 30-40 мин. След това намазваме с жълтъка и печем на 190 градуса за около 30 мин. По желание може да сложим бадеми или орехчета. |