Публикувана от Az-gotvia .bg на 29 Април 2014
![]() | Необходими продукти 500 г замразен спанак 1 глава лук 1 ч. ч. ориз 3 ч. ч. вода или бульон олио сол черен пипер |
Замразеният спанак се изважда от хладилника и се оставя да се размрази. В тиган с незалепващо покритие или в тенджера слагаме малко олио и в него запържваме нарязан на ситно лук докато стане прозрачен. Добавяме спанака и бъркаме. Когато спанакът се отпусне сипваме 1 чаена чаша ориз. Посоляваме на вкус и добавяме смлян черен пипер. Оставяме за малко спанакът да се задуши и оризът да поеме течността. След това прехвърляме ястието в тавичка за печене. Добавяме олио и 3 чаени чаши вода или бульон. Печем на фурна при 200 градуса около 20-25 минути. |