www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от cvetelina ivanova на 22 Април 2014

Леща яхния

Необходими продукти
250-300 г леща
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
1 бр. морков
2 ч.л. червен пипер
сол
чубрица
1-2 бр. домати
1 бр. червена чушка
3-4 с.л. мазнина
стрък целина
2 с.л. брашно

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.