www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 10 Април 2014

Кейк с какао

Необходими продукти
4 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
200 мл прясно мляко
1/2 к. ч. олио
1 бакпулвер
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. какао

Разбиват се яйцата със захарта, добавяме олиото, прясното мляко, бакпулвера, смесен с брашното и разбъркваме с лъжица. Отделя се 1 ч. ч. смес и разбъркваме с какаото. Останалата бяла смес се разделя на две части.

В намаслена кексова форма сипваме първо половината бяла смес, отгоре тази с какаото и покриваме с втората половина от бялата смес. С нож се минава през тестото нагоре и надолу така се образува шарката. Печем в загрята 170 градуса до суха клечка. Изважда се и щом се охлади нарязваме на парченца. Чудесен с кафе и споделен с приятели !