www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 06 Април 2014

Бял ориз със зеленчуци на тиган

Необходими продукти
за ориза:
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. олио
черен пипер
сол

за зеленчуците:
2-3 с.л. олио
1 тиквичка
1-2 моркова
1-2 чушки
1-2 глави лук
сол
соев сос

Измийте ориза и го запържете в мазнината. Добавете 2 ч.ч. топла вода, солта и бъркайте непрекъснато, докато оризът поеме водата. Поръсете с черен пипер. Нарежете зеленчуците на тънки резенчета / с белачката за картофи / и на колелца. Запържете ги в мазнината в оребрен тиган. Овкусете със сол и соев сос. Гарнирайте ориза и поднесете.