www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 27 Февруари 2014

Карамелен сладкиш с банани

Необходими продукти
60 г масло
1 к ч захар
1 банан

за кексовата смес:

2 големи яйца
1 к ч захар
3,4 к ч брашно
1 ч л бакпулвер
ванилена захар

Продуктите са за тавичка 22 см

Разбиват се двете яйца със захарта, добавя се брашното с бакпулвера и ванилията. Разбърква се добре.

Карамелизираме захарта и маслото на котлон в тавичката, в която ще печем,  като се бърка непрекъснато, докато добие карамелен цвят. Бананът трябва да е нарязан предварително на кръгчета. Нареждат се върху карамела, сипва се кексовата смес и се заглажда отгоре. Печем в умерена фурна 180 градуса 25-30 мин до суха клечка.

Изважда се като се обръща върху чиния, ако има залепнало парче плод не се притеснявайте, отлепете парченцата и сложете на сладкиша. Карамелът в тавата сложете на котлона с 100 мл вода да заври и разбъркайте докато се разтопи. После заливаме с този сироп сладкиша и оставяме да попие. Да ви е сладко !