www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 08 Февруари 2014

Морковена крем-супа

Необходими продукти
500 г моркови
1 глава лук
2 картофа
1,2 л пилешки бульон
150 мл прясно мляко
25 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
сух магданоз
настърган кашкавал

Лукът се нарязва на ситно, а морковите на шайби. Запържват се на слаб огън в загрятото краве масло. Добавят се нарязаните на кубчета картофи и бульонът. Оставя се на слаб огън за около 20 минути, докато зеленчуците омекнат.

Сваля се от котлона и се пасира. Кипва се и се налива млякото.
   
Овкусява се със сол и черен пипер. Сервира се поръсена с магданоз, а който желае
може да я гарнира с настърган кашкавал.