Публикувана от Виолета Матева на 05 Февруари 2014
![]() | Необходими продукти 100 мл топла вода 20 г свежа мая 1 с. л. захар 1 ч. л. сол 150 г разтопена свинска мас 600 г брашно 1 яйце за плънката: 1 белтък, смесен с 150-200 г натрошено сирене жълтъкът е за намазване |
Маята се разбърква в топлата вода със захарта и се оставя да се активира. Сипва се в брашното и се добавят останалите продукти. Замесваме меко тесто, което се оставя да втаса 30 мин на топло. Разделя се на 4 топчета. Всяко се разточва на правоъгълна лента. Разпределя се плънка по края и се навива на руло. Нарязва се на парчета от 10 см, аз нарязах на око. Така се прави и с останалите 3 топчета. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да втасат още 20 мин. Намазва се с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 мин до зачервяване. Опитайте, страхотни са ! |