Публикувана от Az-gotvia .bg на 21 Януари 2014
![]() | Необходими продукти 200 г оризови спагети 500 г пилешки гърди 1 морков 1 глава лук сладка царевица 5-6 с.л. соев сос зехтин |
Кипнете подсолена вода и с нея залейте оризовите спагети. Захлупете с капак и оставете за 10 минути. През това време нарежете пилешкото месо на малки парчета, оваляйте го в брашно и го изпържете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Добавете 2 с.л. соев сос и малко вода. Оставете на котлона още 3-4 минути. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Морковът нарежете на тънки ленти. Сложете лука, моркова и царевицата в тиган с малко зехтин и ги запържете за 4-5 минути, докато поомекнат, но е добре да са леко хрупкави. Преди да ги извадите, добавете 1 с.л. соев сос. По желание можете да добавите и други зеленчуци - чушка, тиквичка. Отцедете спагетите и ги объркайте със зеленчуците и пилешкото. Добавете 1-2 с.л. соев сос и свалете от огъня. Добър апетит. |