Публикувана от Веселина Константинова на 21 Януари 2014
![]() | Необходими продукти 1 кг. типово брашно 1 пакетче суха мая 3 с.л. олио 2 ч.л. сол 2 ч.л. захар 1 с.л. белени слънчогледови семки 1 с.л. сусам 1 с.л. ленено семе вода |
Пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавете маята, солта, захарта, олиото и семената. Изсипете 1 ч.ч. хладка вода и започнете да месите. Добавете още вода до получаването на меко тесто. Готовото тесто покрийте с найлоново фолио и оставете на топло да втаса. Разделете втасалото тесто на 5 топки. От всяка топка направете франзалка. Наредете франзелките в тави /на разстояние една от друга/, на дъното на които има домакинска хартия, поръсена с олио. Оставете ги да втасат за около 15 мин. Изпечете ги до готовност на 220 градуса. |